2022. szeptember 30., péntek

Lövey -Varga Éva Régész a pácban / Archeologist in the Lurch - Botránykönyv részekben X-bolygó: a Nibiru



Lövey -Varga Éva
Régész a pácban / Archeologist in the Lurch - Botránykönyv részekben
X-bolygó: a Nibiru

Sok megoldatlan, megoldhatatlan dolog van a világban, legalábbis az mindig az marad, amit valaki nem akar megoldani, nem akar megtalálni, s az a valaki elhiszi azt, hogy nem is tudja megoldani egyedül, vagy másokkal, s nem fogja megtalálni. Mert az emberi elme működéséből következően amit eldöntesz az első pillanatban, az be is következik: kivéve, ha vissza tudsz térni a döntés pillanatához, s valóban hatékonyan meg tudod változtatni azt a döntésedet.
Talán röviden így lehetne megfogalmazni ezt a rengeteg megoldatlan ügyet, mind a régészetben, a nyomozásokban, biológiában, az emberi kapcsolatokban, s talán mondhatjuk; az egész életben.
A napokban több esetet felvetettem, amelyek nem csupán megoldatlanságuknál fogva kapcsolódnak össze.
Elsősorban ókorosnak tartom magamat, bár minden korszakot elvégeztem, és ki is bővítettem: mindenképpen mindegyiket szeretem, s gyakorlatilag is elválaszthatatlannak tartom ezeket is egymástól, ahogyan azt tanítom, mióta élek, hogy az élethez minden kell, amit lehet, tanuljon meg az ember, s ami csak jó neki, amit csak lehet, egyen meg, igyon meg, hogy a szervezet kiválogassa, ami számára szükséges.
Nem kell, de talán érdemes megfogadni a tanácsot.
Az ókort nem csak Kelettel és joggal, vagy Egyiptommal kezdtem, a görög-római világ gyerekkoromban fogott meg, s azóta sem ereszt. Ahogy áthatja minden kultúránkat, vallásainkat is, a mai napig.
Már gyerekkorban hallotta az ember a Nibiru rejtélyét, olvasta az irodalmi alkotásokat, a vallási könyveket, eposzokat, s látott minden más térképészeti, fizikai, matematikai mintát is.
Gondolom, sokak érdeklődését keltem fel a sorokkal, az összefüggések ábrázolásaival. Igyekszem itt is rövid lenni, vázlatot adni saját magamnak és másoknak is, s egyben lehetőséget adni a kutatásokra.
A Wikipedia jelentős mértékben ismerteti ezt a témát is, kiindulásként már bármely szak hallgatói, kutatói használhatják.
"A Nibiru egy bolygó a Naprendszerünkben, amelyet William Pickering és Percival Lowell matematikai számításai alapján valószínűsítettek. Miután e tudósok megvizsgálták az Uránusz és a Neptunusz mozgását, az elméleti értékektől való eltérések miatt azt feltételezték, hogy egy eddig ismeretlen, jelentős tömegű bolygó is található a Naprendszerben. A Naptól való feltételezett nagy távolsága miatt a bolygó Nap körüli keringési idejét több mint 3500 évre becsülték. A bolygó korábban a NASA weboldalán is [1] megjelent mint újonnan felfedezett bolygó, akkor kapta a Planet-X (a tizedik bolygó) elnevezést. 1992-ben Myles Standish amerikai csillagász azt fejtegette, hogy a bolygók pályájában talált eltérések csak az adott kor mérési eszközeinek pontatlanságából erednek: túlbecsülték a Neptunusz tömegét.[1] Még ma is folynak kutatások arra vonatkozóan, hogy a Naprendszerünkben vannak-e további bolygók.[2]"
A baj első látásra is feltűnő: nem igazán az ókori felfedezésekről szól a leírás bevezető része. Talán ettől lesz igazán érdekessé az egész. Nos, hogy miért vetettem fel a témát ilyen távlatokból, s mi-hol fog valójában egybeforrni, összekapcsolódni, az kicsit maradjon titok.
Ami feltűnő, hogy hol a X., hol a XI., hol pedig a XII. bolygóként szerepel a kutatásokban, leírásokban, s konkretizálva sehol semmi nincs a mai napig.
Pedig "Rend a lelke mindennek!" - tartja a mondásaink egyike.
A leírás a Wikipedia keretei közt ma így hangzik:
"
A Nibiru bolygó legendája
A Nibiru bolygó legendáját Zecharia Sitchin (1920-2010) orosz származású, az Egyesült Államokban élt újságíró és őstörténet kutató írta meg a világ számos nyelvére lefordított A tizenkettedik bolygó című könyvében. A könyvben a szerző kifejti, hogy a bolygó háromezer-hatszáz év alatt egy elnyújtott ellipszis alakú pályán kerüli meg a Naprendszerünk Napját oly módon, hogy a Naprendszerbe belépve a bolygók forgásirányával szemben halad. Sitchin könyveiben többször is kitér a Nibiru bolygóval kapcsolatos fejtegetéseire, melyeknek forrásául a sumer kultúra régészeti leleteire, ékírásos pecséthengerekre, nyelvi és csillagászati utalásokra hivatkozik. Sitchin munkásságát a tudomány egybehangzóan áltudománynak tartja. A Nibiru bolygó legendája élénken foglalkoztatja a világvége teóriák gyártóit, és így a feltételezett bolygó folyamatos találgatások és feltételezések tárgyává vált."
Nos, akkor hanyadik bolygó is lenne?
"A Nibiru akkád eredetű szó, Marduk főisten égi otthonát jelöli. Marduk főisten, miután megölte az anunnakikat (a legenda szerint ők az égből érkezett megszállók voltak), felköltözött égi otthonába, a Nibirura." - írja a szótár további magyarázatként.
Most nem mennék bele Mezopotámia történetébe, sőt a környékének vagy a későbbi birodalmak történetébe sem teljesen, de érdemes ezekkel tisztában lenni, a megfelelő földrajzi és térképészeti ismeretekkel, vagy akár a kultúr- és vallástörténettel a régészeti adatokon kívül.
Tudjuk jól, fejlett matematikai, csillagászati isnerettel rendelkezett az ókori Közel-Kelet is.
Nos, látjuk, sok adat és cikk keveredik, rendet tenni pedig bármily fejlett informatikai, csillagászati eszközeink vannak, egyre nehezebb, nehézkesebb.
Mielőtt még valaki belelovalná magát az elképzeléseibe, fokoznám a bizonytalanságot a Konteó Blog jegyzetein kívül más adatokkal is. Érdemes Szabó Árpád kötetein kívül a papiruszokat, pergameneket is elővenni, olvasgatni, nem beszélve a pecsétlőkről, különféle sírfeliratokról, építési feliratokról.
Nos, nézzük meg kicsit jobban a Konteo Blog leírását, mielőtt később jobban belemennék az ismertetésekbe.. ( Az eddigi leírások miatt megjegyzem, a történtek után az én életem is veszélyben lehet? Bízom benne, hogy más vagyok, mint az eddigiek, mint a mostaniak, s mint a következők, s ahogy eddig elértem céljaimat, talán kapok esélyt a többiekre is.)
Haladjunk hát kicsit...
A következő jegyzetre futotta a mai estén...
Tiboru említései, leírásai sorából elsőként az Ames Research Center megismerését javasolnám. Nem mindenki tudja, hogy mit is takar a szervezet neve. Később írok majd róla, adnék mindenkinek egy kis feladatot, utánajárási időt.
Fontos számunkra a fizikai képletek és matematikai anyagok ismerete, s tudni illik, hogy a Csillagászati Egység a CSE rövidítés feloldása.
A Plutó innen a Konteo cikk alapján "Plútó 40CSE" bár, a bolygó neve, ahogy a latin isten is, ékezet nélkül írandó.
Ezen kívül a megértéshez érdemes ismerni a következő szervezeteket, újságokat, stb... is
IRAS Infrared Astronomical Satellite
Gerald Neugebauer
Propulision Laboratory
Az Astronomical Journal 1988. évi októberi számát érdemes lenne beszerezni hozzá.
Feltűnő, hogy a jelentősebb kutatók hirtelen mind gégerákban vagy más rákban, vagy hirtelen balesetben hunytak el... Értem ezalatt a többi kutatási terület kutatógárdáit is.
dr. Robert S. Harrington, US Naval Observatory
Tiboru finoman fogalmaz, amikor
Censura kifejezést használ a fogalmaknál, kutatásoknál? A sajat anyagaim, végzettségeim elcseréléseire, eltűnéseire is utalhatnék, de most inkább mellőzöm a kifejtéseket. Később úgyis sorra kerül. Jelenleg egy alapinformáció-sort kell összeszedni. Fontos még a
Research and science policy, és az, hogy
1992-ben Robert Harrington négyes kategóriájú rádiótávcsővel tette felfedezését: - X bolygóról alkotott véleményt, új alapokon.
De 1993 jan. Gyors lefolyású nyelőcsőrákban ő is elhalálozik. Feltűnő, s az volt akkor is, hogy a NASA lefoglalta jegyzeteit.
Tanítványa később hasonlóan jár, Thomas van Flandern a Bolygódinamika mesterévé válva -
Harrington egykori munkatársaként-
2009 gyors lefolyású torokrákban meghal.
Eugene Shoemaker am. asztrológus, a
NASA munkatársa, az Apolló program instruktora, 1997. áprilisában a
Hale-Bopp üstökös napközelpontját tanulmányozva rájött vmire.
Ausztráliából visszatérve akart róla írni, de furcsa módon 1997 nyarán autóbalesetben meghalt. Morbid, vagy nem, de a NASA egy marékkal a hamvaiból a Holdra juttatott. S egyedülálló emléket állított neki vele.
Tiboru utal egy szektára is:
Haven's Gate / A Menny Kapuja kaliforniai szekta, amelynek sora feltűnően kapcsolódik az esetekhez.
39-en öngyilkosok lettek 1997. márciusában.
Szerintük a Hale-Bopp üstökös űrhajó, amely a Nibiruról indult, s az emberi lelkekért jön.
Hardcore konteósok szerint a csoport vezetője, Marshall Applewhite műkedvelő csillagászként vmire rájött az X-bolygóval kapcsolatban, ezért neki is meg kellett halnia követőivel...
Említi még: Zahirja Szitcsin nevét is.
(Azerbajdzsán, zsidó, orosz anyanyelvű, Angliaban, Palesztinában, később Izraelben élt, utolsó 40 évét Amerikában töltötte).
Közgazdász, író, könyvkiadó, zsurnaliszta
Szóval X- bolygó tudós vezér...
Az X-bolygó i.e. 3761-ben, majd i.e. 161-ben volt a napközelpontján. Ennyit általában mindenki tud.
Mi volt 3761-ben? A világ és az ember teremtése.
Ekkor kezdődik a zsidó naptár - írja a Konteo Blog.
A másik Szitcsin-tétel:
A híres Humán Genom Projektet említi, amely szerint a harmincezerből 223 olyan gént találtak, amelynek nincs a tudomány által megkövetelt evolúciós előzménye a géncsaládfán.
Annunaki/Annunakik
Sokan tudják, tanulják: Az ókori Mezopotámia istenségei voltak.
Sumerok, akkádok, babiloniak... Mind említik, használják...Csak nem tudom, hozzám hasonló / avagy ennek töredékeivel rendelkező végzettségekkel bíró ember/ek valaha olvasták, vizsgálták -e?
A mitológia szerint a Nibiruról érkeztek, ők teremtették, nemesítették az emberi fajt.
Az annunakik magas, 2,5 - 3 méteres rokonszenves teremtmények, genetikailag közel állnak az emberhez, kiválóan tudnak párosodni, utódokat nemzeni velük- írja Tiboru.
A másik lehetőség, hogy jó öreg gyíkemberekről van szó: dogonok nommói, David Icke munkássága - akik időről-időre ma is meglátogatnak bennünket... Még érdekesebbé válik a helyzet a kifejezésekkel.
Alverzió: a gyíkemberek elsajátították az alakváltás képességét is.
A harmadik lehetőséget a kis zöld esetleg nagy szürke ufonauták jelentik, akik a Nibirut átmeneti szállásként használják, mivel távolabbról jöttek..
Tiboru folytatja:
A Nibiru az emberiség anyabolygója, ahonnan pár százezer vagy tízezer éve benépesítették a földet...s ez ellen
A Vatikán tiltakozik legjobban. Érthető okok vannak emögött. Vajon a reformátusok, zsidók, stb. származtatott vallásúak miért nem?
Röviden talán így lehetne felvázolni.
A kérdés nyilvánvaló: nyelvészet, régészet, kultúra, néprajz, természettudomány a titkos szervezetek mellett, a nyomozó szervek mellett, hogy is áll a kérdések előtt, mellett, mögött?
S a laborok a pandémiában? A csillagászok, a világban? Hiszen mára már nem csupán a NASA létezik, vagy az orosz asztronauták...
S vajon, mi is történt, történik? Vajon a titkolózás óvó, vagy kárt okozó jellegű?
S aki vezetőként dönt, bárhol is van, nem beteg-e? Kérdések sora merül fel...S ez csak részben tartozhat a hit, a vallás területeire...
Szeged, 2021. szeptember 11. 21:48
Ajánlott irodalom:
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Nibiru_(bolyg%C3%B3)
https://24.hu/.../rejtozhet-ismeretlen-bolygo-a.../
http://astro.u-szeged.hu/szakdolg/csizmazia/xbolygo1.html
https://www.origo.hu/.../20180717-jupiter-az-x-bolygo...
https://index.hu/.../megtalaltak_a_rejtelyes_kilencedik.../
https://raketa.hu/lehet-hogy-megsem-letezik-a-kilencedik...
https://www.scribd.com/doc/253393071/12-bolygo
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Dogonok
https://www.erdekesvilag.hu/a-dogon-nep-misztikus-vilaga/
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Robert_Sutton_Harrington
https://www.titihajnalka.eu/ira.../a-niburu-bolygo-legendaja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése