2021. május 31., hétfő

Lövey Varga Éva Seuso_Mindent bele Elkallódott adatok

Lövey Varga Éva

Seuso_Mindent bele

Elkallódott adatok


Elkallódott adatok mindenütt vannak. De elkallódásról csak azon esetekben tudunk beszélni, vagy beszélhetünk, ha egy adat megvolt, de valakinek a felelőtlensége, hibája vagy visszaélése révén máshova került át az az adat, és jelenleg a kutatás vagy nyomozás számára elérhetetlen vagy ismeretlen. 

Tudjuk jól, hogy fejben tartani nagyon sok dolgot egy ideig lehetséges, folyamatos memorizálasok mellett. 

Sajnos megint nincs elég idő belemenni ezekbe a dolgokba részletesen, mivel akár 30-45 évet is hátra kellene lépegetni bizonyos dolgok megmutatásához vagy értelmezéséhez, és valamennyi orvosi vagy nyomozati ok, következmény magyarázatahoz. 

Napok, hetek óta tudom, hogy nincs más mód megmutatni, mint részletesen nyilvánossá tenni a történéseket, naplószerűen, de én magam is ódzkodom ettől, mivel biztosan tudom, hogy a leírásokkal iszonyú sok ember vagy nevetség tárgyává válik, vagy lázadások tüzébe is kerülhet, s nincs az a fórum jelenleg sem Magyarországon, sem külföldön, ami megfelelő védettséget tudna biztosítani, vagy a bűntényekkel szemben a tanú vagy bejelentő védelmével bántás, visszaélés helyetti megfelelő eljárás miatt megoldást kínálna, vagy eljárna, s nem bírói visszaélés lenne belőle..

Éppen a háttérben hallom az egyik Trianon előadást, ahol az előadó precizitása pont ezt igyekszik magyarázni.

Az oktatás hiányosságai, műveltséghiány és fogalmi zavarok miatt a kutatókra, közéleti személyekre fogalmi zavaraiknál fogva közvélemény különféle bélyegeket igyekszik rásütni. Közel sem olvasottan vagy teljesen tájékozatlanul hangoztatva elfogult véleményeket, sem megérteni, sem kutatni, sem dönteni nem lehet.

Eljárni sem. Nem csupán ebben a kérdésben. Másokban sem.


Nos, tenni van mit. A Facebook bár igyekezett közéleti és tudományos fórumot biztosítani, hibás és jogtalan ellenőrzései és jelentési rendszere miatt (állandó szerzői jogot sértő jelentgetési rendszerénél fogva sem) nem megfelelő a közlésekhez sem. Máshol ugyanúgy nehéz megjelentetni, hiszen más fórumokon még nehezebben válik közkinccsé.


Ezek fontos jogi és etikai dolgok is egyben. 

A tájékozatlanság pedig mind a biztonsági, mind a nyomozó, mind a régész vagy jogász részéről a legnagyobb ellenségnek tekinthető. S nem a másik álláspontot képviselő, adott esetekben a megfelelő adatokkal rendelkező ember elleni támadás a megoldás, hanem az utánajárás, hibakeresés, adott esetben a hibajavítás.

Míg világ a világ, a tönkretétel, a gyilkosság sosem volt, s nem lesz megoldás, hazugságban élni csak ideiglenesen egy rövid ideig lehet.

S ezt mindenki jól tudja, ha nem is akarja látni.


Szeged, 2021. május 23. 13:22



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése