2020. július 14., kedd

Régész a pácban - Archaeologist in the lurch blogok

Régész a pácban - Archaeologist in the lurch blogok


Évekkel ezelőtt, talán 2007 körül kezdhettem el pályázati játék formában a 2005-ös induló átalakítások után az online lapjaimon, blogjaimon az anyagokat, adatokat kicsit régészeti szempontból is elemezni, a nagyon rossz régészeti képzési helyzet, valamint a még rosszabb munkahelyzetek miatt is!
A pályázati címet valaki a megjelenések helyett, a művet nem a lapba adva, jogosulatlanul a HVG oldalain jelentette meg, a jogdíjakat nem megfizetve. Azóta a pályázat jócskán nagy előzmények után a Tollforgató Történelmi Lap, az Ókor Történelmi Tollforgató Lap oldalaiból kiválva önálló oldalakká alakult, és hatalmas rendszerré nőtte ki magát a saját blogjaimmal. Ezekbe az Régész a pácban könyvkiadási oldalaival és a történelmi könyvkiadási oldalakkal együtt beletartozik a Seuso-kincs kutatásm Mindent Bele Facebook oldala és Google blogja is. A másik pedig az Arany, ezüst, bronz és vaskincsek a világon - Gold Silver Bronze and Iron Treasures in the World Facebook oldal és Google blog, amely segíti a munkákat és kutatásokat, a rendezéseket. 
Gondolokodom, hogy kiket küldtek ki és kik voltak azok, akik lopták a gépet a tanszéken, és a winchestert, a lemezeket, amelyeket a munkáimból oktatási anyagokklént elkészítettem, de a végzettségekből és az órai munkákból és tanári kutatásokból amelyeket más nem tudhatott és nem ismerhetett másként egyértelműen kiderül és végig követhető. A történtek, a fenyegetések és a jogi gondok miatt is megfogalmazódott bennem, hogy a visszaélések igazolását csak úgy lehet nyilvánosan és hatékonyan megtenni, már jócskánt 40-50 ember érintettség esetén, ha végig is publikálja az ember, mit tett, mit nem tudott megtenni, és mások mit tettek, milyen feladatuk volt, amit nem teljesítettek. 
Azt hiszem, joggal teszi fel az ember a kérdést, kinek van joga más anyagának jogtalan használatához, ha azokon ott a jogvédelmet jelentő név, két szervezetnél és a jogászi pecsét is, vagy éppen a postai zárt boríték?!
Nem csak méltán lehet mérges az ember, amikor napról-napra elhunyt tanárai, barátai haláláról hall, azok után, hogy látható adatcseréket kell végig igazolnia, amelyekbe ő maga is majdnem belehalt. 

Gondolkodni lehet, mondaná bárki. De egyes emberek olyan jellegű gondolatokkal rendelkeznek, hogy mások csak azt gondolhatják vagy tehetik, amelyeket vagy amiket csak ő tud gondolni vagy megérteni, és pont. Hát, sajnos sem orvosilag, sem jogilag, sem barátilag, szellemileg és fizikailag nem így megy.. és tovább gondolkodom, nyilvánosan is..

Nem csak filozófialag, de történelmileg is..


Dr. Pető Ferenc szobra

Fotó: Lövey-Varga Éva
Copyright 2020


AZ ÍRÁS és képek, fotók utánközlése, előadása vagy átdolgozása csak a szerző engedélyével lehetséges.



Dr. Pető Ferenc:


Idézem: 

"Pető Ferenc (1912–2008) író, filozófus Szegeden született. "Itt szerzett magyar, német, francia szakos tanári diplomát, majd bölcsészdoktorátust. Utána Párizsban tanult filozófiát. Küzdött Hitler ellen a francia hadseregben, majd Sztálin ellen a magyar hadseregben. Az 1948-as letartóztatásából megszökött és Nyugatra menekült. Közel ötven évig Amerikában élt. Több filozófiai és pszichológiai témájú könyve jelent meg. 2008-ban Houstonban hunyt el. Sírja az Alsóvárosi temetőben található." Forrás: www.delmagyar.hu

Pető Ferenc bronz mellszobrának elkészítésére a négy éve elhunyt író, filozófus Amerikában élő családja kérte fel Kalmár Mártont. A szoborállítás költségét teljes egészében a család viseli.
A mellszobrot Lezsák Sándor és Kalmár Márton leplezték le. Az avatási ünnepségen többen méltatták Dr. Pető Ferenc munkásságát, hazaszeretetét.
Az avatási ünnepségen részt vett Pető Ferenc Amerikában élő két lánya is. (...)"









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése