2022. október 3., hétfő

Lövey Varga Éva Botránykönyv részekben & Régész a pácban / Archeologist in the Lurch A Prónay-kutatások & Trianon-ügy csalásai 1.

 

Lövey Varga Éva
Botránykönyv részekben & Régész a pácban / Archeologist in the Lurch

A Prónay-kutatások & Trianon-ügy csalásai 1.

Az elmúlt időszakban sok bírósági, jogi visszaélés, nyomozati csalás merült fel, nem csak a Seuso-ügy, de a felsőoktatás, a pandémia kapcsán, mely a zaklatók alapján egyre inkább összekapcsolódni látszik az egykor meginduló régészeti szakma és a műemlékvédelem területén levő csalásokkal és lopásokkal ugyanúgy, mint a leszármazástani adatok biológiai és papír alapú hamisításaival, a Hitler és Horthy, valamint más vezető, akár királyi anyagok hamisításaival. Kevesen tudják ezt áttekinteni, ha csak egy szakmával rendelkeznek. Mindenestre könnyebb látni, ha a másik, harmadik szakmában, munkahelyen ez már más oldalát mutatja meg a dolgoknak.
Sajnálatos módon küzdök jó néhány eszement volt tanáraimmal, akik semmi ellen nem szólnak, nem tesznek, mintha nem élnének, nem tudnának semmit: azokkal,  akiket gyerekként, kitűnőként és később is szinte istenítve tiszteltem, mígnem kiderült, hogy a lopások, adateltűnések területén mégis van jócskán szerepük, annak is, aki elsősorban hallgatott. A látszat néha csal, mondhatnám. Nem csak mondás az, hogy a "hallgatás beleegyezés". Többnyire igaz, mert aki nem emel szót valami ellen, az gyakorlatilag beleegyezik, és más oldali gondolatoknak, eseteknek, tetteknek ad teret, melyek az adott álláspontot elfedik, kiiktatják. A "bízom benne, hogy nélkülem majd más is látja amit látok", gyakran nem igaz, sőt, egyre kisebb esélyben igaz. De, ilyenkor talán nem csak én gondolkodom el azon, hogy ha a hazugságnak utat enged valaki, akkor miért csodálkozik, hogy veszít, meg elveszít minden értéket, és gyilkosságok, lopások, hamis eljárások, esetleg éppen jövedelem, tulajdon és lakás nélküli állapotba kerül....?
A "hallgatni arany" mondás sem úgy keletkezett, ahogy gondolják sokszor...
A "Hallgatni arany, beszélni ezüst" mondás ennek változataként ugyanúgy relatív, mint a "Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna", vagy a többi. Népmeséink, fabuláink, tanító meséink is számos változatát rejtik a történeteknek, melynek ugyanúgy van rossz és jó oldala is.
Sokan zaklatni is kezdtek, ami már egy évtizede nem áll le. Nem csak a lopásokra, adatcserékre, a hamis vádakra meg a mindennapi hekkelésekre, az emberről kitalált hamis információkra, más személyekkel való keverésekre gondolok. Közben azok, akik lopták az anyagokat, sok pénzzel, jó magasra emelkedtek a klasszika-filológiában, a testnevelés és ének szakokon ugyanúgy, mint a környezetvédelemben, jogban, , jogban, régészetben, múzeológiában, örökségvédelemben és médiában is. Kár ezt szépítgetni: becsületes emberek voltak, lesznek, s lesznek melléjük olyanok is, akik a fogalmat még hallásból sem ismerik.
Ahogy a tanítási irodalom és a pszichológia, a példabeszéd vagy más műfajok területén sem rendelkeznek megértéssel, adatokkal, mintával, így alkalmazni sem fogják azokat soha, nincs érték-, mértékrendszerük.
Fenyegetni mindenki tud, értelmezni, logikai következményt látni, s ennek a pontos leírását, említését belátni kevesen. Vagyis az előrelátás és fenyegetés között jogászként, bíróként, miniszterként vagy államelnökként sem tudnak különbséget tenni. Jó példa erre a napokban sorra megjelenő választási, igazságügyi, politikai nyilatkozatok, újságcikkek sora, a bírósági levelek logikai hibás megfogalmazásaival, a hibás ügyvédi irodai kitöltésekkel, a jogi asszisztensi végzettségek lopásaival, vagy sok egyéb nyalánksággal.
Beleértve az ismeretségi körben, körökben elhangzó fenyegetéseket, a célzásokat a hallgatásra, a munka gyakorlati vérbefolytására, leállítására, minden eszközzel, hogy a jövedelemszerzést, a kimozdulásokat, a közösségi érintkezést, gondolat és eszmecseréket megakadályozza, megvétózza, lehetetlenné tegye.

Gyerekként még középiskolában is keveset tanult az ember a XX. századról. A történtekbe nem csak a világháború után, száz évvel utána sem nagyon mernek beleavatkozni szakemberek sem. Ennek egyrészt a tudáshiány, másrészt a rendezetlen oktatási-kutatási hálózat, valamint levéltári nyilvántartás az oka. A visszaélések minden területen megvannak, a más anyagaival végzett levéltárosok akár ingyen, engedély nélkül is odaadják a költöztetőknek azoknak az iratait, akikét kérik, mert hát költözés közben a folderek hozzáférhetők...

Ne részletezzük. Sok levéltári kutatót ítéltek el az elmúlt időszakban családfahamisítasért, pénzügyi csalásokért is. Mivel a Seuso-kutatásaimat ezek az anyagok érintették, érintik, szólni kell róla, az álprifilos, visszatérő zaklatók mellett, mivel gödöllői, baranyai, szabolcsi, veszprémi, fehérvári, kaposvári, szegedi bírói, nyomozói és ügyészi csalások történtek, az eltűnt, ellopott anyagoknak meg máig hűlt helye, a miniszteri, esetleg alkotmánybírói engedélyek ellenére is ...

Szóval: a hallgattál volna bölcs maradtál volna szlogennel bírók éppen saját elmebetegségeikről tesznek tanúbizonyságot, a sorra temetőbe kerülő bírák, tanúk, nyomozók, tolvajok és kutatók sora mellett is.

Most éppen két olyan soproni kezdett gyerekprofilos álprofillal zaklatni, aki korábban már megtette. Nem fiatalok, 54-es születésű, lovagló nő az egyik, a másik meg épp Szabolcsban is jól ismert család, sőt, egykori vegyész szaktársam vezeték nevével bíró férfi, vagy elég buta kisgyerek, vagy bérenc. Kár fecsérelni rájuk a szót, bár ha volt szombathelyi-soproni régésztanáraim miattuk vesztették el állásukat, akkor éppen bírói alkalmassági mellett orvosellenőrzésekkel pénztárcaellenőrzések is várhatók...
Finoman megfogalmazván a dolgokat... A "Klárikám, szirénát!"-ra váltva, hogy ne legyen túl unalmas az orvoskollegáim számára sem az anyagok nagy része, meg mulasson már kicsit a megfenyegetett ezredes is, az államtitkár szerelmi esetein, vagy a karmesteri rongyrázásán, a néprajzi anyagok lopásai mellett is..

Glosszára mindig legyen idő, a vezércikkek vagy az Enteriőrök világa mellett....

Szegény rendező tanáraim, ha most mesélni tudnának!

Mindenesetre maradjunk hát a történelem mellett. A napokban több helyen felraktam a Prónay anyagokat, a Rongyos Gárda anyagait, melyet saját korában is kétesen ítéltek meg. Nem véletlenül.

Nem csak kiakadtam az egyetemi képzésekre 20-25 éves oktatási gyakorlattal visszavándorolva, amikor a lerabolt bankszámlámmal az Oktatási Hivatal vezetőjéig kellett menni, hogy az ügyfêlkapu az összeg helyett lerámolta a teljes bankszámlát...
Utaltam a mai emlékezésnél a megtalált belügyi és külügyi anyagokban talált visszaélést jelentő összefüggésekre, mire Balla  Klári másodjára kezdett nyilvánosan rágalmazni Sopronból, hogy megint részeg vagyok? Nos, kedves hölgyem, aki az édesanyámmal egyidős vagy... A hamis profiloddal. Életedben annyit ittál volna alkoholt, mint én, most nem sopronban ücsörögnél álprofillal hamisítva a történelmi adatokat, hanem egy fél világ vezetője lennél... Ami jelenleg nem úgy néz ki. Még ezek után sem teszek újabb feljelentést, de ahogy ez a poszt kikerül, több bírót meg egyházi vezetőt és orvost, tanárt és vegyészt, biológust és régészt fognak a megyékben leszedni, mint azt bárki gondolná, meg gondolhatná, beleértve az ügyészeket, katonai és rendőrségi vezetőket, titkosítás sértés utáni zaklatások, lopások és rágalmazások, bűnpártolások miatt is.
Kezdve a szociális eljárókkal és múzeumigazgatókkal. Mert hogy a hamis vádja alapján a hölgyeménynek halvány lila gőze sem volt arról, kivel és hogy beszél, ahogy a rendőröknek, bíróknak nincs a nyomozati anyagoknál, az biztos.

Úgy tűnik reklámot akar az ősz fejének, tehát legyen meg az akarata. Minden botrány három napig tart, ennek viszont a határai országhatarokon miniszterelnöki, igazsagügyi miniszteri, államelnöki posztokat kezdenek feszegetni a kiadott kutatói és látogatói, valamint családfa anyagok birtokában.
Az egykori Zlinszky-engedély mellé nem kellett senkitől engedély saját családfa anyagokhoz, azt most sem tagadhatja meg senki az érintettől, érintettektől. 300 éves titkosítások sehol nem voltak, nincsenek, 100 évesek is ritkák.

Szóval: kivételesen engedek a zaklatók és tolvajok akaratának, az álrofilos és valódi profilos elmebetegeknek, a csaló bírók csalásainak... Lássuk, hogy tudnak kibújni a hamisított rágalmazásokon túlmenő csalásaikból...a gyilkosságokból és hamis irathakmazaikból. Elismerésem a hekkereknek (haecker)…
Hát akkor: "4146. Kard ki! kard.
Jelentése:
Azaz kardra került a dolog. Átvíve: megkezdődött a vita, ellenségeskedés.

Lássuk, mennyire volt igaza Prónay zaklatásainak Putyin elnök és Orbán Viktor hibái mellett... Elővesszük az iratokat és a Maróth-Benedek-Zentai féle logika könyveket az ITSE kurzusokkal...

Lássuk, mi kerül a helyére azonnal...

Szeged, 2021. október 03. 13:33






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése