2022. október 6., csütörtök

Lövey Varga Éva Botránykönyv részekben Az adatok és a fogadtatás

 Lövey Varga Éva

Botránykönyv részekben

Az adatok és a fogadtatás


A ma délután közzétett Seuso anyag kutatási bejegyzések után meg sem döbbentem, hogy a saját lapomban a saját programjaimban amit más kölcsön vett örökre, valaki jelentgetni kezdte a saját csoportomban a bejegyzésemet.


Nem lepett túlságosan az eddig történtek után, és a kiradírozási célú aktus csak alátámasztani látszik a csalásokat és bűnpártolásokat, mivel az illető nem közöl adatot, nem fedi fel magát, csak újabb lopási kísérlettel szerzői jogvédelem alatt álló írás eltüntetésén machinál.


Azt hiszem, ezzel csak olajat fog önteni a tűzre az illető.


A Belügyminisztérium, a Külügyminisztérium, az Akadémiai Könyvtár, az Országos Széchenyi Könyvtár és az újságok, tévériportok, múzeumok, kutatói jegyzetek állományában már minden adat fellelhető, akkor is, ha buta emberek ezeket nem képesek megérteni vagy felfogni, esetleg elfogadni.


Mert hát, lássuk be, buta emberek mindenütt vannak. Vannak a kormányhivatalban olyanok, akiknek nagymamóka az albérletben levő albérlő szekrényéből ellopikázta a bundát, amely az édesanyjáé volt, van a Dunaújvárosi Egyetemi Tanszéken olyan informatikus, aki az őt befogadó tulajdonost űzte el annak párjába beleszerelmesedve a lakásából, s lehetne még sorolni az adatokat, hogy az elköltöző diák helyére szaktársa érkezett, s a dokumentumait lakcím átírással a HÖK a TO hibáival szépen lassan adathibaként átiktatta.

Lassan minden kiderül. Az is, hogy a 18 év alatt professzori címet szerzett egykori kislány 40 éves korára mégsem csak egy vagy hat, hanem huszonnégy végzettségnél többel bír, és hogy nem csak a matematikát jó birtokolni a régészet meg a geológia mellé.


Véleménye persze mindenkinek van, meg lehet. De mindig érdemes körüljárni az ügyeket, mielőtt valamihez hozzászól az ember, s igyekezni kevésbé hülyeségeket tódítani, adatok és kutatás helyett.


Mert, ugyancsak nem lesz mindegy, hogy árnyék alapján szeretnénk áthatással ábrázolni egy belsejében kilenc másik testet tartalmazó forgástestet, vagy kettészelve megvizsgáljuk. Mert előbbi esetben a műszaki rajz tanár mielőtt a vizsgázó a nevét kiejthetné, akkora karót ír a lapra, hogy be fogja tölteni azt ...


S akkor aztán fél évig rajzolgathatjuk ugyanazt, mindenféle ceruzával, tintával meg mindenféle méretben, mindenféle anyagra...


Szeged, 2021. június 16. 21:39


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése