2022. október 6., csütörtök

Lövey Varga Éva Botránykönyv részekben Idő, pénz és ész



Lövey Varga Éva

Botránykönyv részekben

Idő, pénz és ész




Sokszor mondják, az idő pénz. A pénzhez meg ész kell. No, ha belegondolunk, nem is volt ez olyan nagy dolog. Főleg a pénztörténeteket szemlélve.




Most, úgy jutott Karinthy meg az ellopott kabát története az eszembe, hogy a közösségi oldalon mertem szólni azért, hogy a kollega jó minőségű fotójának posztja nem volt osztható az egyetemi csoportjaimban sem.

Nos, egye fene! Mondaná a magyar paraszt finoman... ha még létezne. De, sajnos kikopó félben van, a magyar nemességgel egyetemben.




Ne kelljen már mégis a logikahiányos emberek nyilvános háborús- intelligenciahiányos műveltségszintjének magamutogatásaiból glosszát rittyenteni! Bár a haragtól meg az érdektelenségtől fűtve is pillanatok alatt menne minden negatívan érdekeltnek is. Tovább is van, mondjam még? A dolgok megértéseihez kell némi tudás, intelligenciával fűszerezve. Persze, nem árt a jó recept sem..




Nos, mielőtt a magát világszínvonalúként számon tartó (aki persze más munkáival futott fel) nyelve fényesre sikálna pár hátsó felet, az emlékvesztéses állapotból talán mégis érdemes lenne kibillenteni mihamarabb, mielőtt a károkozásaiba a fél világ belehal.




Az a legkisebb probléma, hogy olvasni sem tud valaki, kiadói poszton. A nagyobbak csak ezután következnek, amikor azt hiszi, hogy a képzelt hatalma a tudásának vagy a figyelmetlenségeinek hiányosságait pótolja, és a neve hallatán, ha ő a jót igyekszik tönkre tenni, hamar mindenki hasravágódik, s utánozni fogja, és bezárja a segítségnyújtás kapuit, s hamarosan őutána fog kullogni a sorban.




Ejnye-no! Hogy ne kelljen már a magyar tömegnevek keverései után német neveket írogatni a kiadói nevekben. Drágalátos német barátaim szolgáltak rá legkevésbé az osztrákok mellett. Nem igazán azért, mert a barátok többsége ott talált otthonra...




Nos, bármint van is, egyesek fogalmi zavarai rávezették az embert, hogy a kiadásaik ellenére mégis érdemes, és le is kell publikálni minden adatot és eseményt.




Az a nézet, hogy pénzen tudást vehetsz, valahogy hiába dívik.. A pénz ugyanis bármilyen nagy akár kis értékkel bír, sem emlékeket, sem pedig okosságot nem tud senki fejébe pumpálni. Sőt, bármennyit fizethet bárki, a logika sem fog a pénz által az agyak tekervényeibe vándorolni. A tudás és a tanulás más eszköz és más fogalom.




S aztán hullahoppozhat meg csárdásozhat akárhogy valaki az ásó meg a rétegek között, a pénz magától nem fog bemenni a laborba vizsgálatra, equivalenciát, meg szimbólumokat sem fog magyarazgatni, szóra nyitva a száját a világ számtalan nyelvén. Egy nyelven beszél, de ahhoz is megegyezés szükségeltetik. Nem is akármilyen!




S ha ez nem megy, akkor nagyon gyakran még Charon ladikján is belebukik az átkelésbe ...




Szeged, 2021. június 28. 01:45

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése