2022. október 6., csütörtök

Lövey Varga Éva Botránykönyv részekben & Seuso Mindent Bele "Cigányútra" ment a falat...

 Lövey Varga Éva


Botránykönyv részekben & Seuso Mindent Bele

"Cigányútra" ment a falat...


A napokban a Seuso-anyagok új kutatásairól újságírói szinten, privát beszélgetésekben és szakmai körökben is annyi rebesgetést, valósághamisító szándékkal pletykált adattömeget hallottam szárnyrakelni, mint az egyetemi képzésekről, vagy a jogszabályok tudás és megértés nélküli alkalmazásairól. Mindennek van alapja. Ok nélkül okozat nem létezik.

Az ember jó esetben, ha okos és intelligens, addig hallgat, míg a visszaélők többségét meg nem találja, vagy magát a hálózatot, ami a visszaéléseket fedezi, azaz megakadályozza, vagy elérni igyekszik más adatok világra kerülését, a jogszabályok vagy orvosi adatok helyes alkalmazását, és egyéb dolgokat. Olykor különösen nehéz a helyzet, mert tudjuk jól, jó néhány poszt (és itt nem a közösségi oldalakon közzétett bejegyzéseket kell érteni /a buta, félreértelmező és hamisító szándékkal állandóan mást érteni akarók kedvéért írom így ki/,hanem a munkahelyi státuszokat.) megkövetel, megkövet és figyelmrn kívül is hagy dolgokat. Majd máskor lehet ezt is taglalni.

Forog az ember a sírjában is, ha a lélek nem talál megnyugvást, azaz rossz emberek miatt hozzátartozói veszélyben vannak, ha nem fejezte be munkáit, nem érte el céljait. Sőt, olykor valaki ott az ismeretlenben a fizikai valóságba visszairányítja szellemlelkét. Tudjuk jól, mennyi vitát szültek ezek az álláspontok a világ létében. Olykor a természettudomány minden szintje sem képes a tudóst meggyőzni, vagy minél képzettebb, annál jobban tudatává válik esetlensége, kicsinysége, a képességeinek határa.

A tanulás hiányossága, a tudás, a tanulás akadályai pedig még több határt, bukást és sérülést okoznak. Nem okozhatnak, okoznak.

Ha ajánlok valakinek valamit, mert úgy hiszem, a képességei révén az akaratát formálva mások által nem gondolt dolgokra is rá tud jönni, az csak egy picinyke lépcsőfokot jelent abban a nagy rendben és rendetlenségben, amelyben élünk, tudván univerzumunk és univerzumaink határairól és határtalanságairól.

Már megint hallgatni akartam, de ma új ellenséges lépések hatására a tegnapi után ismételten védeni kellene magamat. Kellene?

Nem. De, a további károkozások és az elnyomások megakadályozásai miatt szükséges.

Azaz: közérdek. Általában csak a pénzt tekinti a jónép annak, bár közel sem csak ennyi tartozik a fogalom alá.


Lassan a megértési zavarban élők, a tehetségtelenek, felkapaszkodottak, a más munkáit kölcsönvevők az ok nélküli támadásaikkal, a félreértéseikkel kibuknak, kihullanak és odébb állnak az ember mellől. Belebukva és bele is betegedve etikatlanságaik, logikatlanságuk, önmaguk és mások felé tett hazugságaik tömkelegébe.

Ugye? Ha nem is ír konkrét példákat az ember, akkor is érti, látja, tudja a másik. Feltéve, hogy ő maga nem beteg, lelkileg, etikailag és erkölcsileg.

Az irodalmi, történeti és művészeti szövegek megértéseihez egy bizonyos olvasottságra, tudásra szükség van. Képességre az összefüggések megismeréseihez, az emlékekhez, emlékezésekhez, és valódi alkalmazásaikhoz, felhasználásaikhoz.


Látja az ember a dolgokat, ha folyamatosan megzavarják, ha zaklatják, ha eredményeit elveszik, elnyomják, a túlélés érdekében odébb áll.

Nem biztos, hogy felveszi a harcot, leigazolja magát. Azonban ilyen esetben is baj van. A probléma fennmarad a levegőben, az éterben, megragad az időben. Sőt, dolgozik, kihat másokra, másra. Sőt, következményei lesznek, s a hatásoknak is lesznek következményei.

Konkrétan: ha Attila elméje nem tiszta, és a mit sem sejtő Éváról gondol valamit, pl. azt, hogy amíg ő a mosdóban volt, Éva a teáját megitta, és közben elfelejti, hogy a gyermeke ébredés után szomjazva félálomban botorkálva megihatta, akkor komoly következményei lehetnek annak, amit kontroll nélkül felibdultságában mond és tesz, az igazságról való meggyőződés nélkül. Mert Attila ordítva támad rá Évára, amit a kisgyerek meghall, végighallgat. Megijed, bűnösnek hiszi magát, magát okolja anyja (ha Éva az anyja) bántalmazása miatt, nem fog többé inni, a félelem miatt bepisilhet, esetleg sosem fog majd apjához odabújni, beszélni vele, a mikor felnő, öntudatlanul leutánozva ugyanazt fogja tenni. Persze, ugye nem minden így történik, számos befolyásoló tényező, ember, tudás, környezeti dolog és sok más áll a háttérben, egyéni döntéssel, képességgel, s más dolgokkal.


Nos, erre mindenhol, mindenkinek gondolnia kell. Eltűrni, hogy képzetlen elemek lopott diplomával bántsák a jó képességű, odaadó embert, aki küzd a jóért, legalább olyan bűn, mintha részt venne valaki közvetlenül egy gyilkosságban, stb.


No, ezt nevezik igazán etikának, etikátlanságnak, elkülönítve az erkölcstől.


De, erre is sok könyv, regény, novella született. Megtanulni mi a jó, fejleszteni a képességeket. Mert az etika fejleszthető.


S az, aki az etikus embert akarja büntetni, etikatlanokkal együttműködve, ugyanúgy halálba hajszolja az etikust. Nem kell hozzá gyógyszer, fizikai bántalnazás, közvetlen kapcsolat, kommunikáció, vagy helyazonosság, találkozás.


Nos, hát ezért jó, ha rendőr, bíró, tanár, munkatárs, diáktárs, diák, szülő, barát, ismeretlen képzelgéseivel, tetteivel, félrevetetett és félrevezető informacióival szemben véded magad.


Az, hogy kaptál egy lopott számítógépről 1500 másikkal egy-egy anyagot feldolgozásra, s nem te csináltad, nem kérdeztél, nem hivatkoztál, nem ellenőriztél, még nem jelenti azt, hogy te csináltad.


S nem lesz baj abból, hogy így közzé tetted. A széfből 10 év, 20 év, 70 év után is előkerülhet egy pecsétes eredeti, egy naplóemlék, egy videófelvétel, s hiába támadtad a szerencsétlent tisztátalan szívvel és ésszel, belebuksz. S te tudod miért. Mert elmulasztottál valamit, s ártatlant bántottál.


De már akkor sokan nem élnek, s nincs védelem..


Mi a nehéz? Megtanulni, látni, megérteni?

Vagy eldönteni, hogy meg kell érteni, meg kell oldani. S nem fogja hagyni magát az, aki tudja az igazat. Mert a más hamis igazsága mindig hibákat szül, és károkat fog okozni. Az idők végtelenjéig.


"HEC SEVSO TIBI DVRENT PER SAECVLA MVLTA POSTERIS VT PROSINT VASCVLA DIGNA TVIS"

Fotó származási helye: https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Seuso-kincs#/media/F%C3%A1jl%3ASEUSO_lakom%C3%A1ja.png



Szeged, 2021. Június 28. 04: 03



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése