2022. október 6., csütörtök

Lövey Varga Éva Botránykönyv részekben & Seuso Mindent_ Bele Hiba hiba hátán

 Lövey Varga Éva

Botránykönyv részekben & Seuso Mindent_ Bele


Hiba hiba hátán


Az elmúlt hónapokban tömegesen megszaporodott az elektronikus, banki és telefonos visszaélések száma. Ez már 2011-ben, az amerikai két torony támadásánál is látszott. Sokan azt mondják, az amerikai kormány intézte úgy, de az informatikai visszaélések, több ország informatikai rendszereinek adatai mást mutatnak, s ezeket sem légi, sem más területen nem vizsgálta senki, a programokkal. Sok előadást hallottam, láttam én magam is. A légi felvételek szerintem soha nem kerültek vizsgálatra.

Sok idő eltelt, az adatvédelmi szabályozások és visszaélések az internetes programok regisztrációs szintjén is visszaéléseket rögzítenek, tartalmaznak. A törekvések láthatóan arra tartanak, hogy még a 7 évesnek is külön telefonja legyen, hogy használni tudja az emaileket, könyveket, oktatási anyagokat. Mert a regisztrációkban kötelező a telefonos azonosítás, s ha azzal baj van, lezár a banki rendszer, a telefont nem lehet befizetni, a telefonok meg minden fiókot, regisztrációkat és programotbeblokkolnak az egyetemi és oktatási, munkaadatokkal, s minden irat, végzettség vele veszlik. Nem értem, hogy a jogász, aki logikát és nyelveket tanul (anyanyelv, idegen nyelv, jogi szaknyelv) hogy nem képes gondolkodni, és logikusan eljárni, törvényt hozni visszaélés nélkül?


Ennek következtében természetesen a kormányhivatali adatok is összekeverednek, TAJ- visszaéléseket, BM-nyilvántartásból átvett adatokat lezárva. Ide tartoznak, felvétik, diplomák, érettségik, ingatlan adatok, pénzügyi és biztonsági rendszerek is.


Túl sok ész, túl sok rálátás nem kell ehhez. A programot létrehozó tulajdonos, programozó (akár a cég neve alatt, akár magánemberként) azonnal visszaélővé válik, ahogy megteszi a lépéseket. Ezeket robotizaálva a szövegek, a tevékenységek hatékonyságai 50-50%-ra csökkennek... Ahogy az autó nem engedte ki utasát, vagy magától száguldani kezdett, elkezdhet a laborokban önmagát felülírva a legkisebb hekker után is olyan tevékenységeket folytatni, vagy felülírni dolgokat, hogy abból soha nem lesz köszönet.

Csak az nem látja a dolgok folyását aki vak. De az meg átlagosan sokkal képesebb és inteligensebb ember, ha nem lát, akkor hall, megérez dolgokat.


Nyugtalanul látja, végzi az ember a munkát, amikor látja, hogy 3000-5000 ember ismerőssel a közösségi oldon 4-5 elérés van, s felette a nulla díszlik, a kedvelések száma meg 2. Szóval, az informatika matematikai alapokon nyugszik. Ott nincs pardon, a kettő meg kettő csak négy, és nem öt a néha esetekben sem.


Olykor fáradtan dolgozik tovább az ember, mert a kilátástalanság hajtja, de a munkája értékét semmilyen szinten sem látja.


Felháborító dolgokról hiába szól, hiába ír, ha azt pont az a hivatalnok követi el végig, akinek rendet kellene tennie, látnia.


Ezen megfontolásokból, a büntetőeljárásokkal meg a más adatvédelmi sértésekkel nem, vagy hibásan eljárók növelik a visszaélések számát, aminek következtében az etika (ésszerűség) csökken, az erkölcs romlik, a fizika törvényszerűségeivel a spirál a mélybe húz le mindenkit, aki nem lép fel ellene.


A rossz elnézése olykor a legnagyobb bűn. Az etika ilyen elmaradottsága a társadalomra kihatva a legnagyobb veszélyeket rejti, s a korai őskori, ókori, középkori háborúk az újkor világháborúival óhatatlan meg fognak ismétlődni, mert az elnyomást, ha másként nem jut el a másik tudatáig, valahogy meg kell szüntetni, s ha a józan ész szünetel, a fájdalomérzet majd határt szab neki.


Sok könyv született ezeken a területeken, mind a szociológiában, jogban, logikában, neveléstörténetben, filozófiában, érveléstechnikában, történelemben, politológiában.


A fogalmi zavarok, a szavak jelentéseinek nem ismerete egyre nagyobb káoszt, s ebből kifolyólag dühöt, emlékvesztéseket is szül. Ezeket az alkohol, a drog fogyasztása egyre inkább növelni fogja.


Hiszen az ingerületátvitel, a sejtek fizikai-kémiai viselkedése megváltozik általuk. S semmilyen orvos ne találja ki, hogy a sejtbe beépülni nem tudó anyag a reverzibilitással nem tolja el az egyensúlyt, s az anyagmennyiségek megváltozása nem fogja befolyásolni a végtermékek keletkezését.


Szomorú, hogy ezt orvosoknak, kémiatanároknak, biológusoknak és vegyészeknek, gyógyszerészeknek, környezetvédelmiseknek el kell mondani, ecsetelni kell.


De, ha kell, ha a falnak lehet csak, akkor is el lehet mondani ezerszer, százezerszer is.


A pénz sem tűnik el, csak átalakul. A csontok is csak átalakulnak...


A homokszemcsék is csak anyagok, molekulákból, atomokból állnak... S azok protonból, neutronból, elektronokból...


S ez a világ mindenesetre tényleg végtelen...



Számunkra...


Szeged, 2021. Június 24. 04: 04



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése