2022. október 6., csütörtök

Lövey Varga Éva Botránykönyv részekben Elfáradt napok

 Lövey Varga Éva

Botránykönyv részekben

Elfáradt napok

A nap végére komoly fáradtság jelentkezik általában mindenkin. Főleg, ha az a nap meglehetősen hosszúra nyúlik, s átbukkan az éjfélt jelző, sötét 12-es, vagy akár digitálisan 24-es számon.

Ezek a napok meglehetősen fáradtak, mozgás és szellemi csere hiányában is.

Az extrém hamis vádak, rágalmak, amik az embert érik, csak bizonyos fokig érdektelenek, amíg nyomozati célokat szolgálva hallgatásra ítéltetnek. Vagy ott a másik oldal, amely másokat meghatároz. Hallgatni arany. Már, ameddig a közérdek nem írja felül az elnyomások elhallgatását, a zaklatásokat, s egyebeket.

Mert valljuk be, vannak ilyenek, s elsősorban jogászoktól, katonáktól erednek, s nem feltétlenül képzetlen emberektől. Mikor gyerek kezdi a zaklatásokat, mert a butasága révén menőnek képzeli magát, az apán kívül, anyán kívül más is jól odacuppant neki egy-egy pofont. Ha mégsem következik ez be, akkor vagy a címlapok botrányhőseivé válnak, vagy mindent elvesztenek.

Az élet választásainak mindig csak két oldala van. Vagy igen, vagy nem. Talán nem létezik, meg később sem. A később már nemet jelent, csak ritkán lesz belőle igen, mert a többi választás az élet kérdéseiről mások szemében átveszi a kérdésekkel a döntéseket, s azok akár végtelen halmazát, a be- és kilépő emberekkel.


Tény, hogy ezek az életkódok, a matematikailag vezérelt világ sose lesz mindenki számára megfelelő időben érthető. Olykor az emberek nagy része professzori fokozatokkal sem érti meg, vagy közmegválasztások után.

Szomorú tények ezek, hogy azt, amit más már alig nyolcéves korára tud, más egy életen át nem ismer meg.


Van mindig másik tényező, akár sok is.

Ha letolod, elmagyarázod, akkor sem figja megtanulni, megérteni, aki nem akarja. Bem fogja tudni.


Nem véletlenül vált a tanulás akadályainak pontjává több rendszerben maga az akarat hiánya. Természetesen az elme működik. Teljesíti azt, amit elképzelsz, eldöntesz. Aligha tud különbséget tenni igen és nem között. Megvalósítja.


Lehetne ezeken logikai levezetésekkel vagy kódokkal elmélkedni, vagy akár nyelvészeti programokkal, darabokra szedve a mondatokat, szókapcsolatokat, szavakat.


A fizikai valóság tényén mindez mitsem változtat.


Az élet pedig megy. Akkor is, ha dolgozol, vagy akkor is, ha fáradt vagy, vagy beteg akarsz lenni.

Mindig azt teljesíti, amit szeretnél.


S ez egy végtelen üzenet.



Szeged, 2021. június 14. 00:42


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése