2022. október 6., csütörtök

Lövey Varga ÉvaBotránykönyv részekben"...Bosszantó egy bugris bunkó..."




Lövey Varga ÉvaBotránykönyv részekben"...Bosszantó egy bugris bunkó..."




"...Bosszantó egy bugris bunkó..." Fáj a szíved visszaolvasni a találónak látszó idézetet a Szörényi alkotásból. Hátha még tudod is, hogy az alkalmazott kifejezés az egykori királyi udvar bérenceivel, külföldijeivel közel sem járhatott az igazsághoz.

S amikor a "taplón" viselkedő emberekre szeretnéd a kifejezést alkalmazni, vagy más hasonló helyzetekben, a relativitás miatt te magad is kellemetlen helyzetbe kerülsz.


Hajnalban veszed a telefont, hogy a visszaélő kormányalkalmazottak miatt elérhetetlen családod az ország, világ különböző pontjain, esetleg országaiban elérhető-e még, nem harangszóra ébredsz -e az elmulasztott vagy becserélt TAJ - kártyás, hamis eljárásokkal, a rendőrségi nyomozások elkövető helyett tanút vagy károsultat fenyegető eljárásaival, esetleg a bunkó ügyvéd kollegáid lustasága folytán összecserélt adatok, vagy felcserélt személyek miatt.

Hogy valahol a párod leánya külföldön takarító tanárnőként vagy a párod fia külföldön babysitterként dolgozó informatikusként, esetleg ismeretlen becserélt diplomás adatokkal egyetemi hallgatóként ül a régészeti feltárásodon, s te munka nélkül rostokolsz az internetes vilagban eltűnő jogdíjaiddal, nyomozások hiányában, az már senkit sem érdekel, ha 12 diplomád tűnt is el, se letiltani nem lehet, se nem nyomoznak egy egyetemen, egy hivatalban sem, 25 évig sem, meg két napig sem. Hogy átírja a rendszer az adatokat, azzal senki nem törődik, aláírja a gyámhivatal a gyámság helyett a gondnoksági végzést, a gyerek eltűnik, a felnőtt belehal. Hogy a becserélt adatokkal más veszi fel a bankban a pénzt, mert a bankvezető úgy dönt, hogy a fizetés nélkül levőnek nem érkezhet meg a számlájára egyben a 15 éves munkájának külföldi jogdíja, s nem ő kereste. Hogy az ügyész bolondsága folytán nem veszi észre, hogy a bíró a bírósági régészeti feltárás helyett elmebetegsége folytán, szelektív olvasása miatt más eljárások, diplomáztatás, diplomavédés helyett a pécsi bíróság épületében eljárást indít a lopott diplomás kormányhivatalban dolgozó régésszel a jelessel végző, pályázó hallgató ellen, s eltünteti 9 diplomáját, amit félév alatt tömörítve végez, s másnak iktatja be ...s a miniszterelnök másnak, jogviszonnyal nem rendelkező egykori szomszédjának ad köztársasági dicséretet az ő munkájára...

S még csak nem is nyomoz a pszichiátriára benyomott TEK-es szaktársad, a 25 éve már az egyetemen tőled dolgozatot lopó, sok év után kollégiumi tanári állásból mégis tanárrá vedlő szaktársaddal, aki a családfád anyagát a helyi kiadványban mégis lepublikálja a jegyzeteiddel, s az egész lakásod eltüntetik.


Óh.... "Abcúg István nem kell már..."...


S minden módosul ...


Tudom, nem írhatom le, amiket elmondtál, megéltél...De van rá mégis mód, közzétenni...


Csak, akkorra sajnos a biológiai órák végén a lélekutakon már mások járnak...


Látod, ilyen bonyolult ez a csillagászat, a maga törvényeivel. Az űrhajós utakhoz mégis kellett az értelem...


Szeged, 2021. Június 09.

06:45

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése